Siirry sisältöön

Depressiohoitaja tukenasi

Depressiohoitaja

”Masennus ei ole heikkouden merkki. Se on merkki siitä, että on ollut liian vahva liian pitkään.”

Depressiohoitaja on mielen huolen hoitaja, joka hoitaa muutakin kuin masennusta. Kotkan Työterveyden depressiohoitaja Sari Manninen on pitkän linjan sairaanhoitaja, jolla on yli 11 vuoden työkokemus työssäkäyvien ihmisten mielen hyvinvoinnin tukemisesta.

Depressiohoitajan vastaanotolle voi tulla matalalla kynnyksellä erilaisten mielen huolen asioissa kuten mm. stressi ja uupumus, ylikuormittuneisuus, ahdistus, masennus, väsymys ja uniongelmat. Mannisen vastaanotolla käyvät sekä naiset että miehet, ja usein vastaanotolle tulemisen syynä on huoli omasta jaksamisesta.

Mielen huolen haasteet ovat lisääntyneet työelämän muuttuessa yhä vaativammaksi. Mannisen mielestä depressiohoitajan työssä on tärkeää, että jokainen vastaanotolle tuleva kokee tulevansa kuulluksi ja kohdatuksi. Sen jälkeen hän pystyy tarjoamaan potilailleen yksilöllistä tukea ja erilaisia työkaluja parempaan elämänhallintaan. Manninen mainitseekin työn suolan olevan ihmisten kohtaaminen, monenlaiset tilanteet ja tarinat, ihmisten auttaminen ja työkalujen tarjoaminen.

Mannisen vastaanotolle pääsee nopeasti, usein jo viikon sisällä. Hänen vastaanotolleen voi tulla työterveyshuollon kautta mutta myös itsemaksavana asiakkaana. Depressiohoitajan vastaanotolla käydään keskimäärin 1–5 kertaa, tilanteen mukaan. Mannisen mukaan masennukseen liittyy mielialan lasku sekä muita ajatteluun, tunteisiin ja toimintaan liittyviä oireita. Depressiohoitajan työssä toivon ylläpitäminen on keskiössä, eli on tärkeää muistuttaa asiakasta siitä, että kyseessä ei ole pysyvä tila, vaan masennus on sairaus, joka menee ohi.

Mannisen asiantuntijuuden taustalta löytyy ikuinen oppija ja itsensä kehittäjä. Hän on erikoistunut depression hoitoon ja kognitiivisen lyhytterapiaan. Opintojen myötä ovat tulleet tutuiksi myös psykoanalyyttinen parisuhdeterapia sekä HOT (hyväksymis- ja omistautumisterapia) menetelmät. Viimeisen vuoden aikana hän kiinnostui kehollisuuden merkityksestä ihmisen hyvinvoinnin kokonaisuudessa ja päätyi opiskelemaan Brain Relief hoitajaksi, joka tarkoittaa syvärentouttavaa kosketushoitoa akuutin tai kroonisen stressitilanteen laukaisemiseksi. Tällä hetkellä Manninen opiskelee työn ohella ylempää ammattikorkeakoulututkintoa mielenterveys- ja päihdetyön parissa.

Varaa aika depressiohoitajalle asiakaspalvelumme kautta

Tutustu tarkemmin depressiohoitaja Sari Manniseen