Siirry sisältöön

Unitutkimus

Uniapnean diagnosointi unitutkimuksen avulla

Huom! Unitutkimukseen ovat tervetulleita työterveyshuollon asiakkaiden lisäksi myös itsemaksavat asiakkaat.

Uniapnean voi diagnosoida unitutkimuksen, eli yöpolygrafian avulla. Uniapnea voi aiheuttaa monenlaisia oireita, kuten kuorsausta, hengityskatkoksia ja päiväaikaista väsymystä. Lisäksi voi esiintyä ärtyneisyyttä, impotenssia ja muistihäiriötä sekä muita elintoimintojen häiriöitä, kuten yöhikoilua tai lisääntynyttä yöllistä virtsaamisen tarvetta. Oikean diagnoosin saaminen on tärkeää, ja uniapnea voidaan diagnosoida unitutkimuksen, eli yöpolygrafian, avulla. Kotona tehtävä unitutkimus kestää yhden yön, ja siinä seurataan hengitystä, kuorsausta, hengitysliikkeitä, sydämen sykettä ja veren happipitoisuutta. Tutkimuksen tulosten perusteella pystytään määrittämään tarkasti hengityskatkosten määrä ja pituus sekä selvittämään, missä asennossa nämä katkokset esiintyvät.

Jos kärsit edellä mainituista oireista, ole meihin yhteydessä ja pyydä lähete tutkimukseen. Uniapnean diagnosointi on tärkeää, koska hoitamattomana uniapnea lisää merkittävästi sydän- ja verisuonitautien riskiä sekä heikentää pitkäaikaissairauksien hoitotasapainoa. Onnistuneella hoidolla voidaan ehkäistä uniapneaan liittyvät vakavat terveysvaikutukset. Tarjoamme yöpolygrafiatutkimuksia, jotka auttavat selvittämään uniapnean esiintymistä.

Hinta itsemaksaville asiakkaille alkaen 350 € (kysy tutkimuksen hintaa asiakaspalvelustamme, jos olet työterveyshuollon asiakas).

Varaa aika unitutkimukseen asiakapalvelumme kautta!

Toimipisteemme sijaitsevat Kotkassa ja Haminassa, keskeisillä paikoilla ja hyvien kulkuyhteyksien päässä. Kerromme mielellämme lisää palveluistamme ja autamme sinua valitsemaan omaa hyvinvointiasi parhaiten tukevat palvelut.

Katso toimipisteidemme osoite- ja yhteystiedot täältä.

Uniapnea